Всеки, в един или друг момент може да попадне в ситуация, в която има спешна нужда от пари – сметките се трупат, колата ви „плаче“ за ремонт, а отгоре на всичко, заплатата ви закъснява. В такъв случай, единствената мисъл, която се върти в главата ви е кредит. Но как може да получите сумата, без чакане, допълнителни условия, без поръчители и куп други изисквания? Отговорът е прост – бързи кредити.

Краткосрочните спешни парични заеми могат да бъдат идеално решение, което да ви помогне да „оцелеете“ до следващата заплата. Фирмите за бързи кредити ви дават възможност да справите с всяко неочаквано събитие, като ви предоставят необходимата сума още в деня на кандидатстване.

Какво е кредит до заплата?

Кредитът до заплата е заемане на малка сума пари , която да бъде издължена до следващото месечно възнаграждение. Целият процес на кандидатстване, попълване на документи и одобряване, е изключително бърз и лесен. Основната цел, е получаване на средства в най-кратък период от време. Обикновено сумата, която може да бъде отпусната е в размер от 50 до 800 лева, като  срокът на погасяване варира от седмица до месец.

Кредитът до заплата е подходящ за хора, които имат спешни и неотложни разходи, включително и пенсионери.

Онлайн кредит до заплата

Повечето фирми за бързи кредите се стремят да направят кандидатстването за заем възможно най-лесно. Това означава, че можете да завършите процеса онлайн, независимо дали сте на вашия смартфон, таблет или компютър. Единственото, от което се нуждаете е достъп до интернет. Ще получите незабавно решение дали отговаряте на условията. След като бъдете одобрени, парите ще бъдат преведени по вашата сметка. За повече информация: https://www.minizaem.bg/page/discounts

Предимството, че може да разполагате с желаната от вас сума в същия ден, в който кандидатствате, е огромно. Това ви позволява да насочите енергията си към справяне с извънредните ситуации, след като знаете, че парите са там.

Период на погасяване на кредита

Периодът на погасяване е времето, което решите да погасите заема си. Колкото по-кратък е периодът, толкова по-бързо ще се издължите. По-късите периоди на погасяване, обикновено привличат по-малък интерес, което ги прави популярни за хората, които заемат малки суми. Важно е да изберете период, който отговаря на вашите обстоятелства. Коректното  и редовно плащане на вашия кредит ви гарантира, че винаги когато се нуждаете, ще имате достъп до спешни заеми.

Освен до заплата, имате опция да вземете и бърз кредит на вноски. Той обикновено се отпуска за по-дълъг период от време, като сумата може да бъде по-висока.

Начисляване на лихви на кредити до заплата

Лихвата се изчислява като процент от сумата, която искате да заемете. При бързите кредити тя може да бъде малко по-висока от тази на банката. Това обаче, е отражение на краткия характер на заема.

Някои кредитори предпочитат да не начисляват лихви по краткосрочни спешни заеми и вместо това избират да наложат определена такса.

Хората с лоша кредитна история е вероятно да плащат по-висок лихвен процент. Това е така, защото обикновено лихвата зависи от това колко голям риск представлявате, а тези с нисък кредитен рейтинг се считат за по-рискови.

жена с карата

Бързи кредити за хора с лоша кредитна история

Фирмите за бързи кредити имат такава система, която им позволява да предложат спешни заеми на колкото се може повече хора. Много от тях ще ви отпуснат средства дори, ако сте с лоша кредитна история. Единственият начин, да сте напълно сигурни дали отговаряте на изискванията, е да завършите процеса на кандидатстване. Дори и да ви е бил отказан заем на друго място, фирмите за бързи кредити са в състояние да ви помогнат.

Много от бързите кредитори са специализирани в предоставянето на заеми на хора с нисък кредитен рейтинг. Те също ще извършват проверка в ЦКР когато кандидатствате, но вероятността да получите заем е много по-голяма.

Ако бъдете одобрени за кредит и се придържате към графика за погасяване, то вие няма да имате бъдещи проблеми. Ако обаче не успеете да извършите плащанията навреме, това ще навреди на кредитния ви рейтинг.